Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΗΠΑ: «Απροθυμία» του Ιράν να συμμορφωθεί στις διεθνείς απαιτήσεις



Η τελευταία έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Ατομική Ενέργεια υπογραμμίζει την άρνηση του Ιράν να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς απαιτήσεις που αναγκαιούν για να ξεκινήσουν εποικοδομητικές συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα, τόνισε χθες ο Λευκός Οίκος.

«Η τελευταία έκθεση της ΙΑΕΑ επισημαίνει σαφώς την επανειλημμένη απροθυμία του Ιράν να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις του και την διαρκή έλλειψη συνεργασίας με την ΙΑΕΑ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Χάμερ.

Ο Χάμερ αναφέρθηκε στην εμπιστευτική έκθεση, την οποία πληροφορήθηκε το πρακτορείο Ρόιτερ, η οποία τονίζει πως το Ιράν προετοίμαζε επιπλέον εξοπλισμό για τον εμπλουτισμό ουρανίου σε υψηλά επίπεδα. Αυτή η κίνηση αναμένεται να αυξήσει την ένταση με τη Δύση για το ατομικό του πρόγραμμα.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.