Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στήριξη Ουάσιγκτον στη Σεούλ



Πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αναβολής των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ηνωμένων Πολιτειών - Νότιας Κορέας ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς, προκειμένου να επιτραπεί στη Σεούλ, όπως είπε, να εξασφαλίσει διπλωματική υποστήριξη στη διαμάχη της με τη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Νότια Κορέα ενδέχεται να μην επιδιώξει μια πλήρως καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας εις βάρος της Βόρειας Κορέας για την υπόθεση της βύθισης του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου Τσεονάν τον Μάρτιο.

«Δεν είναι σαφές ποια οδό θα ακολουθήσει η Σεούλ», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από τη Σιγκαπούρη. Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ διεμήνυσε, στο μεταξύ, ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του βορειοκορεατικού καθεστώτος μετά τη βύθιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.