Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

The Palace project: Αντίσταση στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Από τη συντακτική ομάδα agora-dialogue




Περιστέρι (Α. Τάσσου)



Μια ταινία αντιπολεμικού χαρακτήρα, με βασική επιδίωξη την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απανταχού της γης, επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα η ομάδα των καταξιωμένων συντελεστών του Palace project και πρωτεργάτη τον Anthony Maras, προβάλλοντας την περίπτωση της 36χρονης κατοχής της μισής Κύπρου.


Μακριά από πολιτικές και ιδεολογικές προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, φιλοδοξεί να αναδείξει την ανθρώπινη διάσταση του δράματος όσων εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο, σε μια εποχή που η υποκρισία των διακηρύξεων έχει αναχθεί σε ύψιστη τέχνη και η ενημέρωση καθίσταται υποχείριο των ισχυρών.


Σε αυτήν την εποχή της γενικευμένης διεθνώς ηθικής αποσύνθεσης, η διεισδυτική ματιά και η ευαισθησία του τρίτης γενιάς ομογενούς Anthony Maras και των συνεργατών του αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα αντίστασης των νέων ανθρώπων στις διαβρωτικές και ισοπεδωτικές τάσεις που τείνουν να επικρατήσουν στον παγκοσμιοποιημένο πλέον κόσμο μας, αποδεικνύοντας παράλληλα τα θετικά της πολυπολιτισμικότητας στη διεύρυνση των οριζόντων όσων γαλουχήθηκαν με τα διαχρονικά ιδεώδη του ουμανισμού και αντιμετωπίζουν τον Άνθρωπο ως υπέρτατη αξία.
Θέτοντας την Τέχνη στην υπηρεσία του Ανθρώπου και όχι των οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων, ο αγώνας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη αποκτά δυνατότητες ευρείας απήχησης, υπερβαίνοντας τα όρια και την περίπτωση της Κύπρου που αποτελεί το αντικείμενο του Palace project. Προσπάθειες όπως αυτή αξίζει να στηριχθούν οικονομικά για να ευοδωθούν οι στόχοι των δημιουργών τους, που δεν είναι άλλοι από την προβολή της αλήθειας, την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Η Onisilos Communications και η agora-dialogue ( www.agora-dialogue.com ) από τις σελίδες της προβάλλουν τη σημασία της υλοποίησης του Palace project και την ανάγκη στήριξής του για επιτυχή έκβαση.
Για λεπτομερή ενημέρωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.thepalaceproject.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.