Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «στόχαστρο» των Ταλιμπάν ο πρίγκηπας Χάρι

Δημοσίευση : 10 Σεπτεμβρίου 2012
Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να απαγάγουν ή να σκοτώσουν τον πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, ο οποίος έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο Αφγανιστάν.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στο Αφγανιστάν στην βάση Καμπ Μπάστιον στην επαρχία Χελμάντ, όπου θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου των διεθνών δυνάμεων υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ κατά των Ταλιμπάν.
«Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να απαλλαγούμε από αυτόν, είτε σκοτώνοντάς τον είτε απαγάγοντάς τον», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ από τοποθεσία η οποία δεν κατονομάστηκε.
«Έχουμε ενημερώσει τους διοικητές μας στη Χελμάντ να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να τον βγάλουν από τη μέση», πρόσθεσε ο Μουτζάχιντ, ο οποίος αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με τις, όπως τις ονόμασε «επιχειρήσεις Χάρι», που πραγματοποιούν οι Ταλιμπάν.
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του Μουτζάχιντ, ενώ οι βρετανικές αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή του πρίγκιπα Χάρι στο Αφγανιστάν για λόγους ασφαλείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.