Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Στο κενό θα πέσουν οι τουρκικές απειλές

Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τουρκικές απειλές θα πέσουν και πάλι στο κενό, τονίζει σε ανακοίνωση του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σχετικά με την άδεια που πήραν ξένες εταιρείες από την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνα και εκμετάλλευση υποθαλασσίων υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύνολο, όσο και μεγάλος αριθμός ξένων κυβερνήσεων «έχουν καταδικάσει την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας που με απειλές και προκλητικές ενέργειες προσπαθεί να εκφοβίσει και να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου και προστίθεται: «Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει να κρατά τους Τουρκοκύπριους όμηρους των δικών της στρατηγικών συμφερόντων».
Το υπουργείου καλεί την Τουρκία να λάβει την απόφαση «να τερματίσει τη στρατιωτική κατοχή και να ενεργήσει κατά τρόπο που να μην αντιστρατεύεται τις προσπάθειες για ταχεία επανένωση της Κύπρου, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους Κυπρίους να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα και ειρηνικά όλα όσα η χώρα τους έχει να τους προσφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.