Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αφγανιστάν: Το δίκτυο Χακάνι θα συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ




Αλλά μόνο υπό την διοίκηση των Ταλιμπάν.
Το δίκτυο Χακάνι, η πιο επικίνδυνη οργάνωση ανταρτών στο Αφγανιστάν, θα πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο υπό την διοίκηση των ηγετών των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ένας από τους διοικητές του δικτύου.
Ο ίδιος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ρόιτερς τόνισε πως η οργάνωση θα συνεχίζει να ασκεί πίεση στις δυτικές δυνάμεις με θεαματικές επιθέσεις.
Τα μέλη του δικτύου που δρα στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, τονίζουν ότι ανήκουν στους Αφγανούς Ταλιμπάν και πρέπει να είναι ενωμένοι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία.
Ο διοικητής του δικτύου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι ανειλικρινείς απέναντι στις ειρηνευτικές προσπάθειες και ότι προσπαθούν να διχάσουν τις δύο οργανώσεις.
"Όμως αν η κεντρική σούρα (συμβούλιο), με επικεφαλής τον ανώτατο ηγέτη Μουλά Μοχάμαντ Ομάρ, αποφασίσει να έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ, εμείς θα το δεχτούμε ευχαρίστως», επισήμανε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.