Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Η συριακή αντιπολίτευση ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα θέσουν το θέμα της Συρίας ως βασική προτεραιότητα

Η αντιπολίτευση ευελπιστεί πως η Ουάσιγκτον θα θέσει ως βασική προτεραιότητά της το Συριακό, μετά τη νίκη του Ομπάμα.
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κύρια παράταξη της αντιπολίτευσης στη Συρία, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να δει τον επανεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να θέτει το Συριακό στην κορυφή των προτεραιοτήτων της νέας του θητείας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο μία ταχεία πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Ευελπιστούμε πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα τοποθετήσει τη Συρία μεταξύ των προτεραιοτήτων στην εξωτερική του πολιτική, προκειμένου να μπορέσει να δώσει ένα τέλος στην κρίση και να υλοποιηθούν οι προσδοκίες του συριακού λαού να επιλέξει την κυβέρνηση και τον πρόεδρό του, όπως ακριβώς το έπραξε και ο αμερικανικός λαός», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου Ράντουαν Ζιάντεχ.
Οι σχέσεις του Συμβουλίου, που εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ο «νόμιμος συνομιλητής» της, πρόσφατα διήλθαν μία περίοδο έντασης με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία του καταλόγισε ελλιπή αντιπροσώπευση των τάσεων της συριακής αντιπολίτευσης μέσα στις δομές του. Ένταση υπήρξε ιδίως με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, η οποία υποστήριξε πως αυτό το όργανο «δεν μπορεί να θεωρείται πλέον» ότι εκπροσωπεί την αντιπολίτευση, ζητώντας μία «πιο διευρυμένη» παράταξη που θα περιλαμβάνει και «τους Σύρους του εσωτερικού».
«Ευελπιστούμε πως η νέα κυβέρνηση, είτε σε αυτήν περιλαμβάνεται η Κλίντον ή όχι, θα εργαστεί για να βοηθήσει τη συριακή αντιπολίτευση να ανασυντάξει τις γραμμές της και να δημιουργήσει μία μεταβατική κυβέρνηση στις απελευθερωμένες περιοχές», πρόσθεσε ο Ζιάντεχ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.