Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις για την συνάντηση βουλευτών με ΡΚΚ

Διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αιφνιδιαστική συνάντηση Κούρδων βουλευτών με αντάρτες του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά της χώρας όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν αυτοκινητοπομπή.
Η εισαγγελία διέταξε έρευνα καθώς την συνάντηση αυτή δεν την χαρακτηρίζει ως διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο αλλά ως προκαθορισμένη συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι όπως όλα δείχνουν η ύπαρξη των βουλευτών αυτών στην Εθνοσυνέλευση φαίνεται πως εξαρτάται από την ύπαρξη του ΡΚΚ και ότι πρέπει να φανεί σε τι συνίσταται αυτή η οικειότητα που έδειξαν με το ΡΚΚ.
Αίσθηση έχει προκαλέσει και η επίθεση που δέχθηκε στην πόλη Χακαρί ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Σαχίν από εξαγριωμένους πολίτες που του πέταγαν πέτρες. Ο υπουργός σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς η ασφάλεια έδρασε αστραπιαία και αφού τον φυγάδευσε σε ένα καφενείο, αναγκάστηκε να πυροβολήσει και στον αέρα.
"Πρέπει όλοι να κρατήσουν απόσταση από αυτούς που έχουν ανάμιξη με τη βία, την τρομοκρατία, την αιματοχυσία. Και στους υπόλοιπους πρέπει να πούμε: Αλλάξτε πορεία, παρατήστε τα όπλα και συμμορφωθείτε", είπε από την μεριά του ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι ήταν απούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.