Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συγκρούσεις και τραυματίες σε καταυλισμό προσφύγων από τη Συρία

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Σύρων προσφύγων και των δυνάμεων ασφαλείας της Ιορδανίας, στο τελευταίο από μια σειρά επεισόδια που αυξάνουν την ένταση στα κέντρα κράτησης προσφύγων.
Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο καταυλισμός Ζαατάρι, έγινε κέντρο ταραχών, καθώς οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις εκεί συνθήκες διαβίωσης.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 40 Σύροι πρόσφυγες τραυματίστηκαν.
Οι πρόσφυγες ανέφεραν ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν μια ειρηνική διαδήλωση, που πραγματοποιούσαν όσοι διαμένουν στο καταυλισμό σε συνθήκες «αφόρητες» όπως τις χαρακτηρίζουν.
«Πάνω από 300 άτομα οργάνωσαν μια ειρηνική πορεία εντός του καταυλισμού και οι δυνάμεις ασφαλείς έκαναν χρήση βίας», είπε ο Αμπού Μοχάμεντ Σαΐντ, ένας 42χρονος πρόσφυγας, από την πόλη Νταράα της Συρίας.
Ο καταυλισμός άνοιξε μόλις τον περασμένο μήνα, και είναι ο κύριος προορισμός όσων περνούν τα σύνορα της Συρίας και φτάνουν στη γειτονική χώρα.
Η Ιορδανία παρά την αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση από την παρουσία χιλιάδων προσφύγων στο έδαφός της, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κοστίσει στο Αμάν, περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους, έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει με την πολιτική των ανοικτών συνόρων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.