Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Αιματηρή επίθεση στην υπηρεσία πληροφοριών της Υεμένης

Τουλάχιστον 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Άντεν από την επίθεση ενόπλων στην έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 14 στρατιώτες, τους περισσότερους σε μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εναντίον της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών στο Άντεν, κυριότερη πόλη της νότιας Υεμένης, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Ο απολογισμός ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 14 νεκρούς», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 4 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί.
Έντεκα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των ενόπλων και τρεις ακόμη από την έκρηξη «παγιδευμένου αυτοκινήτου το οποίο ένας καμικάζι οδήγησε μέσα στην αυλή» του κτιρίου των υπηρεσιών πληροφοριών.
«Η επίθεση είναι έργο στοιχείων της αλ Κάιντα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιτιθέμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία κατευθύνθηκε προς τη νότια πλευρά του κτιρίου, ενώ η άλλη επιτέθηκε από τα δυτικά, όπου βρίσκεται και το κτίριο που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις στρατιώτες καθώς και τρεις εργαζόμενοι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, σημείωσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου της τηλεόρασης.
Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας είναι συχνές στη νότια Υεμένη, όπου δρουν αντάρτες της αλ Κάιντα, αλλά και αυτονομιστές που ζητούν περισσότερη αυτονομία για την περιοχή, η οποία ήταν ανεξάρτητη ως το 1990.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.