Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη του Αιγυπτίου προέδρου Μόρσι στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μόρσι στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.
Ο Μόρσι θα παραστεί στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια, θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον. Ο Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου καθώς κατέλαβε την εξουσία στις 30 Ιουνίου μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, περίπου 15 μήνες μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εδώ και χρόνια σύμμαχος της Αιγύπτου, προσφέροντας ετησίως βοήθεια 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κάιρο, χρήματα που τα περισσότερα πηγαίνουν στους στρατιωτικούς.
Οι ΗΠΑ απείλησαν να διακόψουν τη βοήθεια όταν 19 αμερικανικοί εργαζόμενοι σε μη κυβερνητική οργάνωση πέρασαν από δίκη με την κατηγορία της διακίνησης ξένων κεφαλαίων. Αν και απελάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με απαίτηση της Ουάσιγκτον, η δίκη συνεχίζεται στην Αίγυπτο.
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον και ο υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα επισκέφτηκαν πρόσφατα την Αίγυπτο και είχαν συνομιλίες με τον Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου έχει προγραμματίσει επίσης να επισκεφθεί την Κίνα ενώ στις 30 Αυγούστου θα βρεθεί στο Ιράν για να παρακολουθήσει τη συνάντηση του κινήματος των Αδεσμεύτων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.