Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ικανοποίηση Συρίας για τη στάση Ρωσίας και Κίνας

«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε πως χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι αποικιοκράτες και δεν συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν αποικιοκράτες», δηλώνει η Συρία.
Η Συρία είναι ικανοποιημένη από την στάση της Ρωσίας και της Κίνας που δεν συμπεριφέρονται ως «αποικιοκράτες» απέναντι στη Συρία, δήλωσε η ειδική απεσταλμένη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στο Πεκίνο Μπουτάινα Σααμπάν, σε συνέντευξή της σε κινεζική εφημερίδα.
«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε πως χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι αποικιοκράτες και δεν συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν αποικιοκράτες», τόνισε στην Κινεζική Ημερησία η σύμβουλος για θέματα πολιτικής και επικοινωνίας του σύρου προέδρου.
«Είναι μια διαφορετική στάση από αυτή των Δυτικών», πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας πως η επίσκεψή της στο Πεκίνο είχε στόχο να «δώσει στην κινεζική κυβέρνηση την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Συρία».
Η Σααμπάν απέρριψε τον όρο «αντιπολίτευση» στη Συρία για να περιγράψει τους ανθρώπους που, σύμφωνα με την οποία, «είναι ένοπλοι και με την προτροπή ξένων δυνάμεων προχωρούν σε απαγωγές, δολοφονίες και καταστροφές των κρατικών υποδομών».
Η ίδια επισήμανε πως οι δυτικές κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος έχουν επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στη χώρα και στη ζωή των πολιτών.
Τέλος, η απεσταλμένη του σύρου προέδρου είπε πως οι αντικαθεστωτικοί και οι ξένες δυνάμεις είναι «υπεύθυνοι για το αδιέξοδο» που δημιουργήθηκε, απαιτώντας την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.