Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Διαψεύδει τις φήμες περί πώλησης χημικών όπλων στη Συρία η Ρωσία

Η Ρωσία αρνείται ότι προμήθευσε χημικά όπλα στην κυβέρνηση της Δαμασκού.
Η Ρωσία ουδέποτε πούλησε χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου σήμερα, παραδεχόμενος πάντως ότι η Δαμασκός διαθέτει πράγματι αποθέματα χημικών όπλων που η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ.
«Δεν θα έφθανα στο σημείο να πω ότι τα χημικά όπλα τα οποία διαθέτει η Συρία είναι ρωσικής προέλευσης. Η Ρωσία δεν προμήθευσε ποτέ με χημικά όπλα τη Συρία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Μάντιτς, υποδιευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ελέγχου χημικών όπλων της Ρωσίας.
«Τα χημικά όπλα είναι όπλα μαζικής καταστροφής. Η χρήση τους προκαλεί τεράστιο κακό στους εμπόλεμους και στους άμαχους εξίσου και μη αναστρέψιμη ζημιά στο οικοσύστημα. Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να κάνει βήματα προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση χημικών όπλων τον 21ο αιώνα», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.