Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αιχμάλωτος Τούρκος οπερατέρ εμφανίζεται στη συριακή τηλεόραση

Ένας Τούρκος οπερατέρ που κάλυπτε τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και φερόταν ως αγνοούμενος εδώ και μία εβδομάδα, εμφανίστηκε τη Δευτέρα να δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Συρίας που ελέγχεται από το καθεστώς Ασαντ.
Μάλιστα, ο Κουνεϊτ Ουνάλ, όπως είναι το όνομα του οπερατέρ, εμφανίζεται να δηλώνει στη συριακή τηλεόραση πως ανάμεσα στους εξεγερμένους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, πολεμούν Τσετσένοι, Λίβυοι, Σαουδάραβες, καθώς και μαχητές από το Κατάρ.
Στο βίντεο του καναλιού Αλ-Ικμπαρίγια, που αναμεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ, ο Ουνάλ, που εργάζεται για το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χούρ, φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο νευρικός και ταλαιπωρημένος. Στο ενάμισι λεπτό που διαρκεί το βίντεο, περιγράφει το ταξίδι του από τα τουρκο-συριακά σύνορα μέχρι το Χαλέπι.
Ο Τούρκος οπερατέρ είχε εισέλθει στη Συρία στις 20 Αυγούστου, μεταξύ άλλων μαζί με τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Μίκα Γιαμαμότο, που σκοτώθηκε στις 21 Αυγούστου στο Χαλέπι από πολιτοφύλακες που στηρίζουν το καθεστώς Ασαντ.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατέστησε τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για τη σωματική ακεραιότητα του οπερατέρ, ενώ αμφισβήτησε και το περιεχόμενο των όσων είπε ο Ουνάλ, ως προϊόν υπαγόρευσης και εκφοβισμού του από το συριακό καθεστώς.
Από την αρχή των ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, συνολικά 17 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να καλύψουν την εμφύλια σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.