Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ουάσινγκτον - Γκρούεφσκι «Η θέση των ΗΠΑ είναι πως το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να το επιλύσουν η Ελλάδα και η πΓΔΜ»


<b>Ουάσινγκτον - Γκρούεφσκι </b><br>«Η θέση των ΗΠΑ είναι πως το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να το επιλύσουν η Ελλάδα και η πΓΔΜ»
Ο Ν. Γκρούεφσκι

Το ζήτημα της ονομασίας κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Γκρούεφσκι μετά τις συναντήσεις, δήλωσε σε δημοσιογράφους από την πΓΔΜ, ότι η θέση των ΗΠΑ είναι πως το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να το επιλύσουν η Ελλάδα και η πΓΔΜ και να μην περιμένουν από άλλους να τους επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι οι συναντήσεις αυτές με τον αντιπρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν τις φιλικές σχέσεις της πΓΔΜ με τις ΗΠΑ.

 Όπως μεταδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  των Σκοπίων, στις συναντήσεις εξετάσθηκε και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην πΓΔΜ, ενώ οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη συνεισφορά της πΓΔΜ στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και προηγουμένως στο Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.