Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Χαμάς: Δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή Παλαιστινίων στην επιίθεση κατά των Αιγύπτιων συνοριοφυλάκων


Το κίνημα Χαμάς δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη ότι ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι από τη λωρίδα της Γάζας στην επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 αιγύπτιοι συνοριοφύλακες πριν από μία εβδομάδα στη χερσόνησο του Σινά.
"Μέχρι σήμερα, ούτε οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε οι Αιγύπτιοι διαθέτουν αποδείξεις πως ένα μέρος στη Γάζα υποστήριξε ή εκτέλεσε αυτή την επίθεση», εξήγησε ο Σάλαχ αλ-Μπαρντάουιλ, ένας από τους ηγέτες του κινήματος Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
"Η Αίγυπτος δεν έχει παραδώσει στην κυβέρνηση (της Χαμάς) της Γάζας καμία κατηγορία ούτε έχει δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία για την εμπλοκή Παλαιστινίων», πρόσθεσε ο Μπαρντάουιλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Αν αποδειχθεί ότι ένας Παλαιστίνιος εμπλέκεται, θα ληφθούν μέτρα», υποσχέθηκε διαβεβαιώνοντας πως η Χαμάς θα είναι «η πρώτη που θα διώξει τους εγκληματίες».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αιγυπτιακής ασφάλειας, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου Mena, οι ένοπλοι που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στο Σινά, στις 5 Αυγούστου, ήταν «τζιχαντιστές» που ήρθαν από τη γειτονική λωρίδα της Γάζας.
Πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας άφησαν να εννοηθεί πως ορισμένοι από τους επιτιθέμενους εισήλθαν στην Αίγυπτο από τα τούνελ λαθρεμπορίου που έχουν ανοιχθεί κάτω από τα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, ωθώντας τη Χαμάς να τα κλείσει.
Στις 6 Αυγούστου, ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε πως οι κομάντος υποστηρίχθηκαν την ώρα της επίθεσης από πυρά όλμων που προέρχονταν από τον παλαιστινιακό θύλακο.
"Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως η Αίγυπτος είναι υπό το κράτος του σοκ έπειτα από το έγκλημα αυτό, αλλά ο παλαιστινιακός λαός δεν πρέπει να είναι το θύμα ή ο στόχος αντιποίνων χωρίς αποδείξεις», είπε ο Μπαρντάουιλ, αναφερόμενος στην απόφαση της Αιγύπτου να κλείσει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, τη μόνη πύλη της Γάζας προς το εξωτερικό που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.
Εξάλλου, η Παλαιστινιακή Αρχή υπό τον Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε ως «απειλή» στην ασφάλεια το λαθρεμπόριο μέσω υπόγειων τούνελ ανάμεσα στη λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο.
Αυτά τα τούνελ έκλεισαν έπειτα από την επίθεση στο Σινά, διακόπτοντας τη διακίνηση εμπορευμάτων, τροφίμων και υλικών οικοδομής που διέρχονται μέσω αυτών αφότου το Ισραήλ επέβαλε τον αποκλεισμό της Γάζας το 2006.
"Η Παλαιστινιακή Αρχή εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με την Αίγυπτο και υποστηρίζει τα μέτρα που έλαβε η χώρα αυτή, περιλαμβανομένων και εκείνων που αποσκοπούν να κλείσουν τα τούνελ του λαθρεμπορίου», δήλωσε ο Τάγεμπ Αμπντελραχίμ, σύμβουλος του προέδρου Αμπάς, σε μια ανακοίνωση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.