Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ευθύνη να «στηρίξει την κυβέρνηση Άσαντ» δηλώνει πως έχει το Ιράν

Δημοσίευση : 25 Aυγούστου 2012
Η Τεχεράνη δηλώνει ότι έχει ευθύνη να στηρίξει την κυβέρνηση Άσαντ. Έκκληση προς τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο να επέμβει έκανε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.
Το Ιράν έχει ευθύνη να στηρίξει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ απέναντι στην ένοπλη εξέγερση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας του ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο επικεφαλής της αντικατασκοπίας Χοσέιν Ταέμπ, δήλωσε ότι μια επιτροπή θα επισκεφθεί τη Συρία στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και θα έχει συναντήσεις με Σύρους αξιωματούχους.
Η Τεχεράνη έχει στηρίξει τον Άσαντ εν μέσω της διεθνούς καταδίκης για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης θεωρώντας την κυβέρνησή του μέλος του αντιδυτικού μετώπου το οποίο περιλαμβάνει και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Η Τεχεράνη έχει επίσης κατηγορήσει τις δυτικές δυνάμεις και τις χώρες στην περιοχή-μεταξύ τους την Τουρκία και το Κατάρ-ότι παρέχουν στήριξη στους αντάρτες στην προσπάθειά τους ανατροπής του Άσαντ.
Κοινοβουλευτική επιτροπή από το Ιράν θα πραγματοποιήσει σύντομα διήμερη επίσκεψη στη Συρία με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους αξιωματούχους, μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο τον Αλέντιν Μπουρουζερντί, πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου.
Την ίδια ώρα, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τον Αραβικό Σύνδεσμο να επέμβουν ώστε να προληφθεί μια ανθρωπιστική «καταστροφή» στη χώρα και κυρίως στην κεντρική επαρχία Χομς. Η Χομς βρίσκεται στο επίκεντρο της ένοπλης εξέγερσης κατά του Άσαντ από τον Μάρτιο του 2011.
Σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού και στη νότια επαρχία Νταράα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν στην Νταράα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.