Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Συρία: Βομβιστική επίθεση κοντά στο ξενοδοχείο των παρατηρητών του ΟΗΕ


Δημοσίευση : 15 Aυγούστου 2012
Οι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο -όπως είπαν- τη συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου. Ανταλλαγές πυρών κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Βόμβα εξερράγη σήμερα, Τετάρτη, στη Δαμασκό κοντά στο ξενοδοχείο Dama Rose στο οποίο διαμένουν παρατηρητές του ΟΗΕ και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η βόμβα ήταν προσδεδεμένη σε φιάλη υγραερίου.
Σύμφωνα ωστόσο με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, της αντιπολίτευσης, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στην πλατεία Ουμαγέντ.
Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη Δαμασκό και η οποία είχε στόχο, όπως είπαν, συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου, δήλωσε ο διοικητής Μαχέρ αλ-Νουαΐμο, επικεφαλής του γραφείου συντονισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη Συρία.
"Η επιχείρηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον γραφείου του γενικού επιτελείου σχεδιάστηκε από ειδικούς, ώστε να σημειωθούν ταυτόχρονα δυο εκρήξεις στις 08:05 σήμερα στη διάρκεια συνάντηση αξιωματικών και υπαξιωματικών του τσρατού και των σαμπίχα (πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς)», τόνισε ο αλ-Νουαΐμο.
Όπως είπε, η επίθεση σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων, πυρομαχικών και όπλων με τα οποία εφοδιάζονται οι στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας.
"Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι να ανακάμψει το ηθικό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να δει ο Ασαντ ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καλά σχεδιασμένες επιχειρήσεις γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων», τόνισε.
"Δε γνωρίζω πόσοι είναι οι νεκροί, αλλά στη συνάντηση συμμετείχαν 150 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 10 αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στη Δαμασκό», υπογράμμισε.
Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊζάλ αλ-Μοκτάντ, δήλωσε ότι κανένας από τους παρατηρητές του ΟΗΕ δεν έπαθε το παραμικρό από την σημερινή επίθεση κοντά στο ξενοδοχείο τους στη Δαμασκό.
Ανταλλαγές πυρών κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο
Επιπλέον, ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα πίσω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Ανταλλαγή πυρών σημειώνεται ανάμεσα σε στρατιωτικούς και αντάρτες στη συνοικία Μαζέ, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού και ενός νέου κτιρίου υπό κατασκευή της πρεσβείας του Ιράν», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.