Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μεντβέντεφ: Λιγοστεύουν οι πιθανότητες του Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία

27 Iανoυαρίου 2013
Λιγοστεύουν «μέρα με τη μέρα» οι πιθανότητες του προέδρου Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία, είπε ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μειώνονται «όλο και περισσότερο» κάθε μέρα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τις εκκλήσεις για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και τόνισε για μία ακόμη φορά την θέση της Μόσχας ότι ο πρόεδρος Άσαντ δεν θα πρέπει να εκδιωχθεί από ξένες δυνάμεις.
Η Ρωσία έχει υπάρξει ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Άσαντ στη διάρκεια της 22μηνης σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε με ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και εξελίχθηκε σε ένοπλη εξέγερση κατά του Άσαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.