Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Eπιστολή στον πάστορα Τζόνσον

While Greece is struggling with its financial crisis, this can soon become a new turning point for the middle east. The never ending problem between Jews and Palestinians will only be in the pages of the history.
Europe’s spoilt boy has found a great way to stabilize its economy and help a major international and humanitarian problem to be solved. While the EU has agreed to help Greece with its debt, a new opportunity has emerged from the middle east. Israel is deeply interested in buying
unoccupied Greek Islands to re-settlePalestinians (from Gaza Strip).
Sources claim that Israeli Foreign Minister Avigdor Liebermann has already made a deal with both Greece and EU on buying “a few” unoccupied Greek Islands. The negotiations had been underway for a while and kept secret from the public. Israeli government is planing to buy 13 islands and pay around 12 billion Euros in exchange. This will be funded from selling new property in Israel and decreasing military expenses. The deportation of the Palestiniansand re-settlement procedure will be announced as soon as all parties sign on the agreement. Israel keeps the names of the subject islands secret until any agreement is done.
Palestinian officials said that they are not aware of such a plan, however, they could consider such an offer if all the costs are covered by Israel. They also stated that the new settlement should be acknowledged as the new state ofPalestine and be a part of the EU.
Last month’s assasination took place in Dubai is also said to be part of the deal between EU and Israel.
According to the sources, Franco Frattini, the vice president of the European Commission is heading the negotiations in the EU side and sees this as a big opportunity to end violance in Gaza.
Για τους μη αγγλόφωνους, το  παραπάνω κείμενο, λέει ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ  πως οι Ισραηλινοί διεξάγουν μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ προκειμένου να αγοράσουν 13 ακατοίκητα ελληνικά νησιά με αντάλλαγμα 12 δις ευρώ. Τα 12 δις ευρώ, το Ισραήλ θα εύρισκε πουλώντας νεόδμητα κτίρια στην επικράτεια του και με τη μείωση των αμυντικών του δαπανών. Στόχος του Ισραήλ να εποικίσει τα νησιά με Παλαιστινίους και να δημιουργηθεί έτσι ένα παλαιστινιακό κράτος ανεξάρτητο. Ο Φρατίνι φέρεται να δηλώνει ότι αυτό το σχέδιο είναι μεγάλη ευκαιρία για να τερματιστεί η βία στη Γαζα.
Α. Ποιος υπογράφει αυτό το ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κείμενο;
O Κέβιν Τζόνσον. Πάστορας, έχει δικό του μπλογκ, και ιδού οι τίτλοι ορισμένων εκ των κειμένων του: « Θα κατασκευαστεί του χρόνου ο τρίτος ναός στην Ιερουσαλήμ»; ( Δεκέμβριος 2009), «τα έθνη κατά του Ισραήλ» κλπ.
Β. Αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων –και μη- που θα διαβάσουν το κείμενο -του για το υποτιθέμενο μυστικό σχέδιο του Λίμπερμαν , θα το χαρακτηρίσουν γελοίο, γραφικό και συνωμοσιολογικό, γιατί ασχολείται με αυτό το Λημέρι το οποίο αντιμετωπίζει τουλαχιστον με επιφύλαξη (συγγνώμη Παστορα Τζόνσον) το αξιόπιστο του εν λόγω κειμένου;
Απάντηση: Γιατί , απλώς , απλούστατα και μόνο, το Λημέρι θυμάται  τη συνωμοσιολογία ή το ιστορικό γεγονός  ή την εικοτολογία ή τη φήμη, γύρω από ένα άλλο υπαρκτό ή ανύπαρκτο σχέδιο των Ισραηλινών, που αφορούσε στην Κύπρο. Θαυμάζοντας την αυτοδικαίωση όσων πιστεύουν στο «η Ιστορία επαναλαμβάνεται», και βάζοντας πιθανότατα στη θέση του όρου «Ιστορία» τον όρο «συνωμοσιολογία» ώστε να προκύψει η φράση «η συνωμοσιολογία επαναλαμβάνεται»/ανακυκλώνεται, δεν μπορούμε να μη συγκρίνουμε το περιεχόμενο του κειμένου (που για την ώρα δείχνει όντως τουλάχιστον γραφικό) του πάστορα Τζόνσον με κείμενα και παραπομπές όπως:
Το Σιωνιστικό Σχέδιο για την Κύπρο (βλ. “THE UNIVERSAL JEWISH ENGYCLOPEDIA”, Τόμος 10ος, σελ. 652) προτείνεται το 1902 από τον Χέρτζλ στον εβραϊκής καταγωγής Λόρδο Nathaniel Mayer Rothschild (1868 – 1937), που το αποδέχεται. Η Βρετανική κυβέρνηση υιοθετεί το σιωνιστικό σχέδιο, επειδή είδε σ’ αυτό να περιλαμβάνεται κάποια λύση στο πρόβλημα, που της δημιουργούσε ο έντονος αγώνας των Ελληνοκυπρίων για την Ένωση.
Να σημειώσουμε, ότι το σχέδιο Χέρτζλ απεκάλυψε το 1960 και η Καναδική Ιντέλλιτζενς Σέρβις, σύμφωνα με την οποία, το Ισραήλ εξετύπωσε χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ», στα σύνορα του οποίου περιλαμβανόταν και η Κύπρος!
Ένα χρόνο νωρίτερα από το Α΄ Συνέδριο του Παγκοσμίου Σιωνιστικού Κινήματος στη Βασιλεία, δηλαδή το 1896, ο Αυστριακοεβραίος νομικός Θεόδωρος Χέρτζλ κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Ένα Εβραϊκό Κράτος», στο οποίο υποστήριζε την ίδρυση αυτόνομου Ιουδαϊκού κράτους. Το βιβλίο αυτό – που βρίσκεται στην κατοχή του γράφοντος – βρήκε μεγάλη απήχηση ανάμεσα στις εβραϊκές κοινότητες όλου του κόσμου. Πράγμα, που βοήθησε τον Χέρτζλ να αναδειχθεί σε αρχηγό του πολιτικού σιωνιστικού κινήματος.
Δύο χρόνια μετά το Α΄ Σιωνιστικό Συνέδριο στη Βασιλεία, στα μέσα Νοεμβρίου του 1899, οι Ευρωπαϊκές Σιωνιστικές Επιτροπές στείλανε στην Κύπρο τον Γερμανοεβραίο Davis Trietsch για να προωθήσει το θέμα της εγκατάστασης Εβραίων στο νησί.
Ο Davis Trietsch είχε προτείνει στο Γ΄ Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο του 1899, να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος μέσα στο Έρετζ – Ισραήλ. Ο Χέρτζλ διαφώνησε, λέγοντας ότι αυτό είναι πρακτικώς αδύνατο, σύμφωνα με τα δεδομένα τους.
Η άποψη του Χέρτζλ ήταν, ότι: «Η Κύπρος κάτω από την Αγγλική κυριαρχία είναι πάντοτε προσιτή σε μας, για να χρησιμοποιηθεί σαν διαμετακομιστικός σταθμός, βάση υποστηρίξεως ή κάτι άλλο, σ’ ένα πολιτικό ή εδαφικό διακανονισμό του κράτους μας… Διότι, η Κύπρος είναι κοντά στο Έρετζ-Ισραήλ» (βλ. 
DAVID VITAL “ZIONISM: THE FORMATIVE YEARS”, σελ. 139-140).
Ο σιωνιστής Davis Trietsch, όταν έκανε την πρόταση για την Κύπρο προς τον Χέρτζλ, στο Γ΄ Σιωνιστικό Συνέδριο, είχε σαφείς ευρύτερους προσανατολισμούς. Ο Trietsch οραματιζόταν, βεβαίως, μια «Μεγάλη Παλαιστίνη», η οποία θα περιελάμβανε και γειτονικές χώρες.
«Θα σας πρότεινα –λέγει ο Davis Trietsch προς τον Χέρτζλ- να επανέλθετε έγκαιρα στο πρόγραμμα για την «Μεγαλύτερη Παλαιστίνη» πριν να είναι πολύ αργά. Το πρόγραμμα της Βασιλείας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις λέξεις «Μεγάλη Παλαιστίνη» ή «Παλαιστίνη και οι γειτονικές χώρες». Διαφορετικά, θα είναι ανοησία…».
Αν και ο Davis Trietsch, όταν έφθασε στην Κύπρο δεν είπε τίποτε για τις πραγματικές του προθέσεις, εντούτοις εξέφρασε τη γνώμη, ότι η Κύπρος ήταν η καλύτερη χώρα για τον εποικισμό Εβραίων. Ο απεσταλμένος των Ευρωπαϊκών Σιωνιστικών Επιτροπών επισκέφθηκε τον αποικιακό Γραμματέα κι άλλους αποικιακούς Λειτουργούς, από τους οποίους ζήτησε πληροφορίες για τον πληθυσμό, το εμπόριο και για το σύστημα διακυβέρνησης. Από τον Διευθυντή Γεωργίας ζήτησε πληροφορίες για την καλλιέργεια καπνού. Ο Trietsch είδε επίσης τον Ύπατο Αρμοστή, που του συνέστησε να υποβάλει γραπτώς τις προτάσεις του, πάνω στο θέμα του εποικισμού της Κύπρου.
Αν και δεν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Trietsch για τον εποικισμό του νησιού από Εβραίους, εντούτοις το Σχέδιο του Θεόδωρου Χέρτζλ για την Κύπρο, αποκαλύπτεται από το προσωπικό του «Ημερολόγιο».
(Και επειδή όλο το κείμενο είναι too much για τη δεοντολογία του Λημερίου, επισημαίνουμε μόνο αυτό το απόσπασμα ):
Την 23.10.1902 επραγματοποιήθη συνάντησις, εν Λονδίνω, μεταξύ του υπουργού Αποικιών Ιωσήφ Τσάμπερλαιν και του προφήτου του Σιωνισμού Τεοντόρ Χέρτσλ. Συνεζητείτο να δοθεί η Ουγκάντα ή η Κύπρος προς εποικισμόν των Εβραίων. 
Ο Τσάμπερλαιν -όπως γράφει ο Χέρτσλ- του είπεν ότι αν διέρρεε τοιούτο σχέδιον, θα εξέσπα θύελλα εις την Κύπρον. Ο συνομιλητής του τον καθησύχασεν εβραϊκώ τω τρόπω. Του είπεν ότι δεν κοινοποιούνται όλα εις την πολιτικήν. Και του ανέπτυξε το σχέδιόν του. Θα επεχειρείτο να πεισθούν οι Κύπριοι να ζητήσουν οι ίδιοι τον εποικισμόν, πειθόμενοι δια χρυσών λιρών. Θα απέστελλε δωδεκάδα μυστικών πρακτόρων του δια να τους πείσουν! Και κατέληξε: «Οι Μουσουλμάνοι θα φύγουν και οι Έλληνες θα πωλήσουν προθύμως τας γαίας των, εις καλήν τιμήν, και θα μεταναστεύσουν εις Αθήνας και Κρήτην».Το σχέδιον δεν υπήρχεν απλώς. Ήρχισε να εφαρμόζεται! Εβραίοι ήρχισαν να αγοράζουν μεγάλας εκτάσεις και να εγκαθίστανται. Πρώτος αντέδρασεν ο Χριστόδουλος Σώζος, δήμαρχος και βουλευτής Λεμεσού, πρώτος δε δικηγόρος. Συνήγειρε τον λαόν. Διοργανώθησαν τότε αντιεβραϊκά συλλαλητήρια, εν Κύπρω και εν Αθήναις και το σχέδιον απετράπη. Εν τούτοις, η προσπάθεια επανελήφθη το 1920. Σώζονται ακόμη αι λιθόκτιστοι οικίαι και αποθήκαι των Εβραίων εις Φασούρι, Πυρόϊ, Τύμπου και αλλαχού.
Ο ανατινάξας το σιωνιστικόν σχέδιον ήτο ο λαμπρός ήρως του Μπιζανίου, ο οποίος έπεσεν την 6.12.1912. Εθνική μορφή της Κύπρου ήτο ο Χριστόδουλος Σώζος. Πάππος του ήτο ο Αντώνιος Ιακώβου Λοΐζου, ο οποίος το 1821 κατελθών εις την Ελλάδα, επολέμησεν υπό τον Φαβιέρον και ετραυματίσθη. Ο πατήρ του Σώζων Λοΐζου είχε κατέλθει εις την Κρήτην και επολέμησε κατά την Κρητικήν Επανάστασιν του 1866.

Γ. Ενημερωτικό Δελτίο» της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας

Επισημαίνουμε το απόσπασμα:
«Μετά την άλωση της Λευκωσίας το 1571, εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο τέσσερις χιλιάδες Τούρκοι στρατιωτικοί απ’ αυτούς που είχαν πάρει μέρος στην εκστρατεία του Μουσταφά-πασά, κατακτητή της Κύπρου, καθώς και 1.000 γενίτσαροι και 1.666 σπαήδες (ιππικό) για την άμυνά της.
Ο αρχικός αριθμός των Τούρκων στρατιωτών και διοικητικών αρχών που εγκαταστάθηκανστην Κύπρο και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της Τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο ήταν έξι χιλιάδες περίπου.
Στη συνέχεια και μετά την άλωση της Αμμοχώστου το 1572, ο Σουλτάνος διέταξε τη μεταφορά κατοίκων από τη Μικρά Ασία για τον εποικισμό της Κύπρου λόγω μεγάλης μείωσης του πληθυσμού (πολεμικές απώλειες, φτώχεια, λειψυδρία, μετανάστευση).
Παρείχε δε ως επιπρόσθετο κίνητρο εκτός από την ακίνητη περιουσία που τους δόθηκε, την απαλλαγή από τη φορολογία για δύο χρόνια. Συνολικά μεταφέρθηκαν 10-12 χιλιάδες έποικοι, από τους οποίους ένα μέρος ήταν Τούρκοι Μουσουλμάνοι.
Το καταπιεστικό αυτό μέτρο της μεταφοράς του πληθυσμού είχε περιορισμένη εφαρμογήστην περίπτωση της Κύπρου, γιατί η λειψυδρία που επικρατούσε καθώς και η έλλειψη υποδομών για την αντιμετώπισή της, δεν βοηθούσαν τη γεωργική παραγωγή και την ευημερία του πληθυσμού.
Με νεότερες διαταγές του ο Σουλτάνος μετέφερε και Εβραίους από τη Συρία για την οικονομική ανασυγκρότηση της Κύπρου.
Οι Εβραίοι ήταν πάντοτε «ειδήμονες περί τα οικονομικά», γι’ αυτό και ο Σουλτάνος τους αξιοποίησε.
Έγιναν συνεχείς προσπάθειες για εποικισμό του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας οι οποίες όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.»
Δ. και τώρα ο επίλογος: Γιατί θα ήταν παράλογο να ονειρεύονται οι (Νετανιαχουκικοί) Ισραηλινοί να «ξεφορτώσουν» Παλαιστινίους σε ελληνικά νησιά; Ξεχνάμε ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ότι μας πρότειναν επισήμως Βρετανοί και Γερμανοί να αρχίσουμε να πουλάμε ελληνικά νησιά για να ξεπληρώσουμε τα δανεικά; Αν , μία στο εκατομμύριο, οι Ισραηλινοί έδειξαν «εμπορικό» ενδιαφέρον , και ρίχνοντας άδεια να πιάσουν γεμάτα, είπαν «ρε παιδιά , μαθαμε ότι σας έγιναν μεταξύ σοβαρού κι αστείου προτάσεις πωλησης νησιών, να ξέρετε , που να ναι μαυρη μέρα εκείνη για σας βέβαια και ποτέ να μην ξημερώσει, αλλά αν, αν λέμε, αποφασίσετε να πουλησετε, είμαστε και μεις αγοραστές υποψήφιοι, να το ξέρετε…, αν λοιπόν, έγιναν αυτά, γιατί και με ποιο δικαίωμα μας ξυνίζει αν τα θέλουν για τους παλαιστινίους; Δικαιωμα τους , εφόσον τα αγοράσουν, να τα κάνουν ό,τι θέλουν! Το πήγα πολύ μακριά ; Το τράβηξα απ τα μαλλιά; Πάντως, το μη συνωμοσιολογικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι το
ή αλλιώς το : «….Πόσο κοστίζει ένα ελληνικό νησί; Αναρωτιέται η El Pais, σε άρθρο της με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της Bild, το οποίο καλούσε την Ελλάδα να πωλήσει ακατοίκητα νησιά για να πληρώσει τα χρέη της. Η εφημερίδα βλέπει αρκετές ομοιότητες με την γερμανική παρουσία στη Μαγιόρκα… «Το να ξεφορτωθεί κανείς εδάφη ήταν μια πολύ συνηθισμένη επιχείρηση στο παρελθόν, ωστόσο, σχεδόν πάντα ήταν κακή ιδέα» λέει η εφημερίδα και υπενθυμίζει την περίπτωση του Ολλανδού Πίτερ Μινούιτ, ο οποίος το 1626 αγόρασε από μια φυλή ινδιάνων το Μανχάταν: του κόστισε μόλις 60 φιορίνια (24 δολάρια εποχής, όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος της Νέας Υόρκης) τα οποία πλήρωσε στους Ινδιάνους σε είδος: υφάσματα και φτηνά κοσμήματα.»
Παρατήρηση: Αν το μη συνωμοσιολογικό Ηellenic Business News υποστηρίζει ότι
δηλαδή ότι   «….Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή  (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.
Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να  παίρνει το υπόλοιπο»,
ΤΟΤΕ, υπάρχει μια εμπλοκή στο σχέδιο ,πάστορα Τζόνσον, για την οποία μόνο εσείς  μόνο εσείς μπορείτε να μας   διαφωτίσετε: Ισραηλινοί εφοπλιστές υπάρχουν; Γιατί, σκεφτείτε να αγοράσουν ισραηλινοί νησιά , να τα εποικίσουν παλαιστίνιοι, και μετά;;; Το Αιγαίο θα ανήκει τα ψάρια του, στο αμερικανικό κονσόρτιουμ και το βυθό της θαλασσίτσας γύρω από το νομίμως αγορασθέν νησάκι ποιος θα το εκμεταλλεύεται; Ο Τούρκος, ο Αμερικανός ή ο Παλαιστίνιος; Κάτι δεν κολλάει για μας τους άσχετους και αφελείς πάστορα μου. Περιμένουμε λοιπόν τη συνέχεια στο κείμενό σας για την αγορά των ελληνικών νησιών από ισραηλινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.