Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Απαγόρευση απογείωσης αεροσκαφών Boeing 787

Την απαγόρευση απογείωσης αεροσκαφών Μπόινγκ τύπου 787 ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η διοίκηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει την απογείωση των αεροσκαφών τύπου 787 της εταιρείας Μπόινγκ, εξαιτίας ενός δεύτερου περιστατικού –μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- που σχετίζεται με πρόβλημα στην μπαταρία και ανάγκασε ένα από τα επιβατικά αεροπλάνα Dreamliner να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία.
H FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Μπόινγκ να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις.
Η FAA ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Μπόινγκ και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο διορθωτικών ενεργειών, που θα επιτρέψει στα αεροσκάφη 787 να ξεκινήσουν και πάλι πτήσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.