Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Spiegel: Η αλ Κάιντα σχεδιάζει απαγωγές στη Λιβύη

Την απαγωγή Γερμανών και Βρετανών πολιτών στη Λιβύη σχεδιάζει η αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Spiegel.
Η αλ Κάιντα σχεδιάζει την απαγωγή γερμανών και βρετανών πολιτών στη Λιβύη, αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πηγές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Η Γερμανία και η Βρετανία είναι δύο από τις πολλές δυτικές χώρες που την Πέμπτη κάλεσαν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, λίγες ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στη γειτονική Αλγερία.
Η Βρετανία επικαλέστηκε «συγκεκριμένη και επικείμενη» απειλή προς τους δυτικούς που βρίσκονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, αλλά οι βρετανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
Το Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), έγραψε σήμερα ότι η αλ Κάιντα και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν επιθέσεις με στόχο Βρετανούς και Γερμανούς πολίτες στην περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.