Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό πλήγμα



Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από την αντιπολίτευση να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας
Των Βασιλη Νεδου – Κων. Ζουλα
Την ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη της βίας θέλησαν να ζητήσουν χθες και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι τρεις αρχηγοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και τούτο διότι, κατά πληροφορίες, στην ενημέρωση που τους έκανε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας κάθε άλλο παρά απέκλεισε την πιθανότητα κλιμάκωσης των επιθέσεων που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα με ένα μεγάλο τρομοκρατικό πλήγμα.
Από τις ταυτόσημες δηλώσεις που έκαναν οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προκύπτει ότι στη διάρκεια της συνάντησης οι τρεις αρχηγοί συναποφάσισαν να κρατήσουν ενιαία γραμμή στο θέμα των ημερών, επιδιώκοντας επιπλέον να πιέσουν και τα άλλα κόμματα να υιοθετήσουν τη θέση τους. Απόφαση που προφανώς επιδιώκει να εκθέσει την πολυφωνία που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα να εκθέσει και τη Χρυσή Αυγή, η οποία διά των χθεσινών τοποθετήσεων προσδιορίστηκε εμμέσως πλην σαφώς εκτός συνταγματικής νομιμότητας. Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όταν είπαν πως η πρόσκλησή του απευθύνεται στα κόμματα του συνταγματικού τόξου...
Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η πορεία της οικονομίας και υπήρξε πλήρης συμφωνία των τριών αρχηγών για την ανάγκη προστασίας των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, αποφασίστηκε να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη με σχετική θεματολογία: Τη συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων κοινωνικής προστασίας με πρωτοβουλίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και την ανακοίνωση νέου αναπτυξιακού σχεδίου στο οποίο θα περιλαμβάνονται η ταχύτερη αξιοποίηση των ΕΣΠΑ και η λειτουργία των ναυπηγείων. Κατά πληροφορίες, επίσης χθες, προέκυψε σε γενικές γραμμές και συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς ο κ. Σαμαράς συμμερίστηκε απολύτως τις επιφυλάξεις του κ. Βενιζέλου για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τις παρεμφερείς του κ. Κουβέλη να μην ακολουθηθεί το απευκταίο παράδειγμα της «καλής» και «κακής» Αγροτικής Τράπεζας.
Παρά το καλό κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στη χθεσινή σύσκεψη, ωστόσο, δεν έλειψαν και κάποιες ενστάσεις καθώς και οι δύο μικρότεροι του κυβερνητικού συνασπισμού εξέφρασαν στον κ. Σαμαρά ενστάσεις για τον τρόπο ανακοίνωσης πολλών κυβερνητικών επιλογών που προέρχονται από υπουργούς της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις χθες η ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψε δημοσίως τους λόγους που αντιτίθεται στον νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ και το ΠΑΣΟΚ διαρκώς επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την «τακτική» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Γι’ αυτό και αμφότεροι επανέλαβαν το αίτημά τους για σύσταση ενός άτυπου κυβερνητικού οργάνου, για να επιλύονται εγκαίρως οι μεταξύ τους διαφορές.

1 σχόλιο:

  1. Tα απο-κόμματα της συμπολιτεύσεως συμπεριφέρονται ως αι μωραί παρθέναι. Αφού έχουν πρωτοστατήσει και υπογράψει όλες τις επαχθείς διατάξεις των μνημονίων, αφού έχουν συμφωνήσει στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τώρα διαμαρτύρονται ακριβώς γι αυτά τα οποία έχουν πρσυπογράψει. Μα δεν είναι γελοίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.