Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Οι στρατιωτίνες επιστρέφουν στα πεδία των μαχών


Ο αμερικανικός στρατός ήρε και επισήμως σήμερα την απαγόρευση που ίσχυε από το 1994 για τη συμμετοχή γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
«Οι γυναίκες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και έκαναν μεγάλες θυσίες εντός και εκτός των πεδίων των μαχών. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποστολή του στρατού και απέδειξαν την ικανότητά τους να υπηρετούν σε ολοένα και περισσότερες αποστολές» υπογραμμίζει ο υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Ο στόχος του υπουργείου, με την κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, είναι να διασφαλίσει ότι οι αποστολές θα εκτελούνται από τα άτομα με τα περισσότερα προσόντα και τις περισσότερες ικανότητες, ανεξαρτήτως φύλου», πρόσθεσε ο Πανέτα.
Η απόφαση του υπουργείου ελήφθη κατόπιν ομόφωνης πρότασης των αρχηγών των διαφόρων σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων.
Αργότερα σήμερα ο Πανέτα θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με το στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου.
Από το 1994 οι γυναίκες που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό --συνολικά 204.714 σήμερα, εκτός των εφέδρων και της εθνοφρουράς-- απαγορευόταν να εμπλακούν σε μάχες. Στα τέλη Νοεμβρίου Αμερικανίδες στρατιωτίνες προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θεωρώντας ότι η απαγόρευση αυτή συνιστά διάκριση σε βάρος τους.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.