Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Χ.Κλίντον: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα απαντήσει μέσω Ίντερνετ στην προπαγάνδα της αλ Κάιντα



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα απαντήσει μέσω διαδικτύου και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην προπαγάνδα της αλ Κάιντα.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε πως το υπουργείο της θα απαντήσει μέσω διαδικτύου και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην «προπαγάνδα» της αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.
Η Κλίντον, η οποία θα αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις επόμενες ημέρες, τόνισε στη διάρκεια κατάθεσής της στο Κογκρέσο για την επίθεση στη Βεγγάζη πως το υπουργείο θα συστήσει «δύο υπηρεσίες κατά του εξτρεμισμού» στο Διαδίκτυο, ειδικά μέσω Twitter.
"Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία», επισήμανε ο Κλίντον.
Η ίδια διευκρίνισε πως «ένας επιχειρησιακός πυρήνας, μέσα στο υπουργείο, θα προσπαθήσει να απαντήσει στην προπαγάνδα της αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών».
Για παράδειγμα, αν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές «δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι απαίσιοι, εμείς θα δημοσιοποιούμε ένα βίντεο που θα δείχνει πόσο απαίσιοι είναι εκείνοι», τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.
Η Αμερικανίδα υπουργός έκανε μια ιστορική αναφορά «στον αγώνα κατά του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ένωσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν επικοινωνούσαμε με τους εραστές της ελευθερίας στο Σιδηρούν Παραπέτασμα μέσω των μέσων ενημέρωσης».
"Η πρόκληση είναι παρόμοια ακόμα και αν ο κόσμος είναι διαφορετικός», είπε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.