Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού σας προσκαλεί στην διάλεξη του Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ), Χρήστου Ιακώβου
με θέμα:

"Κύπρος και Τρομοκρατία: Η δολοφονία του Γιούσεφ ελ Σεμπάι
και η επιδρομή Αιγυπτίων καταδρομέων στην Κύπρο το 1978"

Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

 Χαιρετισμός
Κώστας Δράκος, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού


Συντονισμός
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 7: 15 μ.μ.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Λαϊκής Tράπεζας
Λεωφ. Μακαρίου και Μπουμπουλίνας 1
Λευκωσία

Πληροφορίες: 99666222, 22668848


Η σύγκλιση της 6ης Συνόδου του Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης (AAPSO), η οποία άρχισε τις εργασίες της στις 17 Φεβρουαρίου 1978 στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Λευκωσίας, κατέληξε στην δολοφονία του πρόεδρου του κινήματος Γιουσούφ Ελ Σεμπάϊ, ηγετικής φυσιογνωμίας στην πολιτική ζωή της Αιγύπτου καθώς επίσης προσωπικού φίλου του Αιγυπτίου προέδρου Ανουάρ Σαντάτ. Η δολοφονία εξελίχθηκε σε αεροπειρατία και οδήγησε σε τραγωδία με δυσμενείς συνέπειες για την Κύπρο. Επέφερε μία απροσδόκητη και αυθαίρετη επιδρομή Αιγυπτίων καταδρομέων στο αεροδρόμιο Λάρνακος, την εμπλοκή τους σε μάχη με την Εθνική Φρουρά και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου - Αιγύπτου για τέσσερα χρόνια. 35 χρόνια μετά, το γεγονός εκείνο καταγράφεται ως μία από τις πιο εντυπωσιακές τρομοκρατικές ενέργειες στην ιστορία της νεότερης τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.