Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε απέλαση ιμάμηδων θα προχωρήσει η Γαλλία

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι η Γαλλία θα απελάσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» πολλούς ξένους ριζοσπάστες ιεροκήρυκες και ιμάμηδες. «Πολλοί ξένοι ριζοσπάστες ιεροκήρυκες θα απελαθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε ο Βαλς στη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης με θέμα τον αγώνα εναντίον των βίαιων εξτρεμισμών.
Το μέτρο αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης της διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης και του αγώνα εναντίον του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του «παγκόσμιου τζιχαντισμού», δήλωσε ο υπουργός ("τζιχάντ» σημαίνει ιερός πόλεμος). Ο Βαλς επέμεινε στην ανάγκη να αποφεύγονται οι ομογενοποιήσεις. «Δεν συγχέω αυτό το ριζοσπαστικό ισλάμ με το ισλάμ της Γαλλίας, αλλά υπάρχει ένα θρησκευτικό περιβάλλον, υπάρχουν οργανώσεις που δηλώνουν σαλαφιστικές, οι οποίες βρίσκονται μέσα σ' ένα πολιτικό πλαίσιο, έχουν στόχο να μονοπωλήσουν τις ενώσεις, τις σχολικές διαδικασίες, να επέμβουν βαθιά στις συνειδήσεις ορισμένων οικογενειών», εξήγησε.
«Θα απελάσουμε όλους αυτούς τους ιμάμηδες, όλους αυτούς τους ξένους ιεροκήρυκες που καταφέρονται εναντίον της γυναίκας, κάνουν δηλώσεις αντίθετες προς τις αξίες μας, αναφέρονται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία», προειδοποίησε. «Απ' αυτή την άποψη, πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά αυστηρός και θα είμαι», κατέληξε ο γάλλος υπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.