Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στο Τιμπουκτού οι δυνάμεις της Γαλλίας και του Μάλι

Με τα στρατεύματα της Γαλλίας και του Μάλι επιχειρούν και μονάδες από το Τσαντ και τη Νιγηρία.
Στην πόλη Τιμπουκτού, προπύργιο των ισλαμιστών στο Μάλι, προχώρησαν σε κοινή τους επιχείρηση οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας, του Μάλι, του Τσαντ και της Νιγηρίας.
Η πόλη Τιμπουκτού, πόλη «κλειδί» για τις εμπορικές συναλλαγές στην περιοχή της Σαχάρας, είχε περάσει υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα πριν από περίπου έναν χρόνο.
Χθες, οι στρατιωτικές δυνάμεις Γαλλίας και Μάλι, ανακατέλαβαν την πόλη Γκάο, τη μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Μάλι, την οποία έλεγχαν επίσης οι Ισλαμιστές αντάρτες.
Παράλληλα, πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας αναφέρουν ότι η γαλλική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις ισλαμιστών στην πόλη Κιντάλ.
Ταυτόχρονα συνεδριάζουν σήμερα, Κυριακή, οι χώρες της Αφρικανικής Ένωσης, προκειμένου να αποφασίσουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυνάμεων στο Μάλι.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.