Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε φωτογραφία του ατομικού μανιταριού της Χιροσίμα τραβηγμένη από το έδαφος


Μία φωτογραφία του ατομικού μανιταριού που αφάνισε τη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 ανακαλύφθηκε στο βάθος μίας σχολικής βιβλιοθήκης της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα συντηρήτρια του Μουσείου για την Ειρήνη της ιαπωνικής πόλης.
Θεωρείται ότι αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία ελήφθη από το έδαφος 30 λεπτά μετά την έκρηξη και από απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Το θανατηφόρο σύννεφο φαίνεται ότι υψώνεται από δύο σημεία.
"Η ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας αναφερόταν στα εγχειρίδια της ιστορίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα αντίτυπο», εξήγησε η συντηρήτρια.
Η φωτογραφία βρέθηκε ανάμεσα σε σωρό άρθρων και εγγράφων σχετικών με την έκρηξη στη βιβλιοθήκη δημοτικού σχολείου της Χιροσίμα.
Οι γνωστότερες φωτογραφίες της έκρηξης και του ατομικού μανιταριού έχουν ληφθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Η βόμβα «Little Boy», η οποία ρίχθηκε από το αμειρκανικό βομβαρδιστικό B-29 Enola Gay, προκάλεσε τον θάνατο 140.000 ανθρώπων. Η δεύτερη ατομική βόμβα που έπληξε τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, το Ναγκασάκι, προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.