Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απειλεί με τρίτη πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα

Νέες απειλές για τρίτη δοκιμή πυραύλου εκτοξεύει το καθεστώς της χώρας.
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας σχεδιάζει να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή πυραύλου πιο μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA στην Πιονγκγιάνγκ, η εκτόξευση των πυραύλων θα απευθύνεται στον «εχθρό» της χώρας, τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι δορυφόροι και οι ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς που θα εκτοξεύσουμε και η πυρηνική δοκιμή στην οποία θα προχωρήσουμε είναι για τον ορκισμένο εχθρό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας.
Ωθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, και με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και της Κίνας, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ εξ αιτίας της εκτόξευσης πυραύλου στις 12 Δεκεμβρίου.
Το κομμουνιστικό καθεστώς αντέδρασε αμέσως και επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα τις πυρηνικές φιλοδοξίες του και την πρόθεσή του να συνεχίσει τις πυρηνικές δοκιμές της.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.