Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται η επιχείρηση του αλγερινού στρατού στη μονάδα εξόρυξης φυσικού αερίου

Η επιχείρηση που διεξάγει ο αλγερινός στρατός στη μονάδα εξόρυξης φυσικού αερίου, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι χθες Τετάρτη από ισλαμιστές, συνεχίζεται, ανακοίνωσε απόψε μιλώντας σε γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο ο Αλγερινός υπουργός Επικοινωνιών Μοχάμεντ Σαΐντ. «Η επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε σε απευθείας παρέμβασή του στο κανάλι αυτό, κάνοντας την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης της Αλγερίας για τη υπόθεση αυτή τις τελευταίες 24 ώρες. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ υπάρχουν «μερικοί νεκροί και τραυματίες».
Προς το παρόν ο Σαΐντ είπε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή απολογισμό των θυμάτων. Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την επιχείρηση που διεξάγεται στην Αλγερία για την απελευθέρωση των ομήρων, ανάμεσά τους υπάρχουν και Αμερικανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από εξτρεμιστές ισλαμιστές, και δήλωσε ότι θα ζητήσει «διευκρινίσεις» από τις αλγερινές αρχές. «Είμαστε προφανώς ανήσυχοι από τις πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών» κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, προσθέτοντας, σε συνέντευξη Τύπου ότι «προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση της Αλγερίας».
Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η απαγωγή στην μονάδα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία «φαίνεται να επιλύεται κάτω από δραματικές συνθήκες». «Οι αλγερινές αρχές με ενημερώνουν τακτικά για την κατάσταση, αλλά δεν διαθέτω ακόμη αρκετά στοιχεία για να κάνω μια εκτίμηση», είπε στους επικεφαλής επιχειρήσεων και τους εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων που πραγματοποίησαν σύνοδο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.