Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφορά κρατουμένων από το Γκουαντάναμο στην Αλβανία


Συνολικά 11 κρατούμενοι από το Γουαντάναμο μεταφέρθηκαν στην Αλβανία.

Στους έντεκα ανέρχεται ο αριθμός των κρατούμενων από το Γουαντάναμο που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία, βάσει διμερούς συμφωνίας μεταξύ Τιράνων και Ουάσιγκτον.

Οι αλβανικές αρχές παρέλαβαν χθες τρεις κρατούμενους, τον Σαλέχ μπιν Χάντι Ασάσι από την Τυνησία, τον Σαρίφ Φατί Αλί αλ Μισάντ από την Αίγυπτο και τον Αμπντούλ Ραούφ Ομάρ Μοχάμαντ Αμπού αλ Κουσίν από τη Λιβύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται στην Αλβανία κρατούμενοι από τις φυλακές στην αμερικανική βάση Γουαντάναμο. Λίγα χρόνια πριν, οι αλβανικές αρχές δέχθηκαν να εγκατασταθούν στη χώρα πέντε μουσουλμάνοι Ουιγούροι από τη δυτική Κίνα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το Γουαντάναμο, αφού οι αμερικανικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελούσαν απειλή για τις ΗΠΑ.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.