Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επιχείρηση κατά των FARC στην Κολομβία



Ο στρατός και η πολεμική αεροπορία σκότωσαν «ανώτατο στέλεχος» των FARC τον Ιανουάριο, υποστήριξε χθες ο υπουργός Άμυνας.

Η αστυνομία και η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας σκότωσαν, σε επιχείρηση η οποία διεξήχθη τον Ιανουάριο, τον «πιο σημαντικό λαθρέμπορο ναρκωτικών» στις τάξεις των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), υποστήριξε χθες Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

«Σε μια επιχείρηση που έγινε από κοινού από την αστυνομία και τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, ο Γεντίλ Γκόμες, γνωστός και ως Έντγκαρ Τοβάρ, διοικητής του Μετώπου 48 των FARC, σκοτώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκαμπριέλ Σίλβα.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για την ασφάλεια του Ραούλ Ρέγιες, πρώην δεύτερου τη τάξει στις FARC --που επίσης είχε σκοτωθεί την 1η Μαρτίου 2008-- ήταν «ο πιο σημαντικός λαθρέμπορος ναρκωτικών στις τάξεις των FARC», υποστήριξε.


«Βρισκόταν επικεφαλής του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων με τον Ισημερινό. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί εξασθένιση των διεθνών καρτέλ στο νότιο τμήμα της χώρας», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος της αντάρτικης οργάνωσης σκοτώθηκε την 20ή Ιανουαρίου, είπε ακόμα ο υπουργός.

Οι FARC διαθέτουν ακόμα 7.500 μαχητές, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Η οργάνωση δρα κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και χρηματοδοτείται, όπως και άλλες ένοπλες παρατάξεις, από το λαθρεμπόριο κοκαΐνης, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Κολομβία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.