Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ικανοποίηση ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν



Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν.

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη σημαντικών ηγετών των αφγανών ανταρτών.

«Είναι σαφές ότι υπήρξε μια σειρά από σημαντικές συλλήψεις στο Πακιστάν. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι υπήρξαν ορισμένες σημαντικές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών», δήλωσε ο στρατηγός Πετρέους στον Τύπο στο Ισλαμαμπάντ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

«Είναι περιττό να πω ότι οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται, όμως δεν θα σχολιάσω καμία συγκεκριμένη περίπτωση» ηγέτη των Ταλιμπάν που συνελήφθη, πρόσθεσε.


Η εφημερίδα New York Times έγραψε χθες ότι οι πακιστανικές αρχές έχουν συλλάβει τον Μουλά Αμπντούλ Καμπίρ, σημαντικό ηγέτη των Ταλιμπάν και ανώτερο στρατιωτικό που πολεμά τις αμερικανικές δυνάμεις στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο πακιστανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη σύλληψη αυτού του ηγέτη των Ταλιμπάν, που έγινε, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, πριν από αρκετές ημέρες στη Ναουσέρα στην πακιστανική επαρχία των βορειο-δυτικών Συνόρων.

Ο Μουλάς Καμπίρ αποτελεί μέρος μιας μικρής ομάδας ηγετών, που αποκαλούνται η Σούρα της Κουέτα, και διευθύνει τις επιχειρήσεις των Ταλιμπάν που γίνονται υπό την ηγεσία του ιδρυτή της ομάδας αυτής, του Μουλά Μοχάμαντ Ομάρ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.