Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις κατά τις διαδηλώσεις για τα 12 χρόνια από τη σύλληψη του Οτσαλάν

Στη σύλληψη τουλάχιστον 100 διαδηλωτών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία σε έναν από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Στη γειτονική επαρχία Μπατμάν, η αστυνομία κατέστειλε με τη βία διαδήλωση, ενώ περισσότεροι από 30 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χακάρι, το Βαν και τη Σανλιούρφα και όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης μεγάλος είναι ο αριθμός των συλληφθέντων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.