Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ιράκ: Επεισόδια μεταξύ Τουρκμένων και Αράβων - Τρεις νεκροί
Για άλλη μία φορά, εκατοντάδες Ιρακινοί βγήκαν στους δρόμους πολλών πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη των βασικών υπηρεσιών ενώ στο Κιρκούκ, στα βόρεια της χώρας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και Τουρκμένων με αφορμή μια διαμάχη για καταπάτηση οικοπέδων.

Τα επεισόδια στο Κιρκούκ ξεκίνησαν με μια διαδήλωση των Τουρκμένων κατά των Αράβων με αφορμή την ανέγερση κατοικιών στο χωριό Μπασίρ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι Τουρκμένοι ανησυχούν ότι οι νέες κατασκευές θα εντείνουν την παρουσία Αράβων σε μια περιοχή που την θεωρούν δική τους. «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις», ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Οι νεκροί είναι όλοι Άραβες, ενώ οι τραυματίες προέρχονται και από τις δύο πλευρές.


Ο Τουρκμένος Νατζάτ Χουσέιν, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου Ταμίμ, είπε ότι οι Τουρκμένοι διαδήλωναν «ειρηνικά» επειδή η οικοδόμηση κτιρίων παραβιάζει την πενταετή συμφωνία μεταξύ Αράβων και Τουρκμένων στην περιοχή. «Μέρος της συμφωνίας είναι ότι επιτρέπεται μόνο η καλλιέργεια εδαφών», είπε. Ωστόσο, ο Άραβας Μοχάμεντ Χαλίλ, που είναι επίσης μέλος του ίδιου συμβουλίου, υποστήριξε ότι η διαδήλωση δεν ήταν ειρηνική
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.