Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ουμάροφ υπόσχεται αίμα φέτος για τη Ρωσία

Του ανταποκριτή στη Μοσχα Aχιλλεα Πατσουκα

Σε χρονιά «αίματος και δακρύων» απείλησε πως θα μετατρέψει τη Ρωσία το 2011 ο ηγέτης των τρομοκρατών του βορείου Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ. Μέσα από την ιστοσελίδα kavkazcenter.com, αργά το βράδυ της Παρασκευής «ανέβηκε» βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ουμάροφ ανάμεσα σε δύο άνδρες με στολή παραλλαγής, προειδοποιώντας πως έχει στη διάθεσή του 50-60 καμικάζι οι οποίοι είναι σε θέση να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα, έφτασε στην κατοχή της μέσω e-mail, γυρίστηκε στη διάρκεια επίσκεψής του σε ταξιαρχία καμικάζι με την ονομασία Ριγιάντους Σαλιχίιν (Κήποι των Ευσεβών). Συστήνοντάς μας το εξ αριστερών πρωτοπαλίκαρό του, υποστήριξε πως πρόκειται για τον μουτζαχεντίν Σεϊφουλάχ ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την αντεπίθεση εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Β. Καυκάσου. Αν και δεν γίνεται αναφορά από τον Ουμάροφ στο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, εικάζεται πως το βίντεο, παρόλο που έχει γυριστεί προγενέστερα, αναφέρεται στη συγκεκριμένη επίθεση. Με τις Αρχές της Ρωσίας και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν να υποστηρίζουν πως γνωρίζουν τους εγκεφάλους του αιματοκυλίσματος στο αεροδρόμιο της Μόσχας, αστυνομικές πηγές διαρρέουν πληροφορίες ότι ο φυσικός αυτουργός φέρεται να είναι ο Ινγκουσέτιος Μαγκομέντ Γεφλόγεφ. Δύο ακόμα Ινγκουσέτιοι, ο Αντάμ Γκανίζεφ και ο Ισλάμ Γεφλόγεφ, έχουν μπει στη λίστα των καταζητουμένων ως φερόμενοι συνεργοί του καμικάζι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα», ο Σεϊφουλάχ στο βίντεο μοιάζει με τον Γεβλόγεφ, αλλά εξαιτίας της κακής ποιότητας της εικόνας, αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_08/02/2011_431758
(08/02/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.