Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλία: Η έκρυθμη κατάσταση στη Β. Αφρική μπορεί να προκαλέσει μεταναστευτική κρίση



Η Ιταλία αντιμετωπίζει μία πιθανή μαζική εισρροή παράνομων μεταναστών εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη Βόρεια Αφρική, υποστήριξε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

Σε επιστολή του προς την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Μαρόνι ζήτησε να συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ οι επιπτώσεις που έχει στη μετανάστευση και την ασφάλεια η έκρυθμη κατάσταση στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από την Τυνησία, έφτασαν αυτή την εβδομάδα στο νησί Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία.

«Κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία ανθρωπιστική κρίση με την άφιξη στις ιταλικές ακτές εκατοντάδων ανθρώπων που φεύγουν από το Μάγρεμπ», πρόσθεσε ο Μαρόνι.

Ο υπουργός υπογράμμισε άλλωστε ότι οι συμφωνίες για το μεταναστευτικό που έχει συνάψει η Ιταλία με την Τυνησία δεν εφαρμόζονται από τη νέα κυβέρνηση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (11-02-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.