Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πυρηνική συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας


Συμμετοχή της Άγκυρας στους δύο αγωγούς και άνοιγμα στον τουρισμό

Με σειρά σημαντικών συμφωνιών, Ρωσία και Τουρκία επισφράγισαν τη θεαματική σύσφιγξη των σχέσεών τους, ύστερα από τις χθεσινές συναντήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα. Στη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν, τη δέκατη από το 2004, αποφασίστηκε η υπογραφή τριμερούς συμφωνίας Ρωσίας - Τουρκίας - Ιταλίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Σαμψούντα - Τσεϊχάν και η τουρκική συμμετοχή στον αγωγό South Stream. Η Ρωσία ανέλαβε να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, ενώ την άνοιξη θα καταργηθεί η βίζα μεταξύ των δύο κρατών, γεγονός που προοιωνίζεται μεγάλα κύματα Ρώσων τουριστών στη γείτονα.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr


1 σχόλιο:

  1. ου είναι η περίφημη κάθοδος προς Τουρκία της "Κόκκινης" Αρκούδας ; Εγώ το μόνο που βλέπω ειναι πως η Τουρκία και η Ρωσία εχουν γίνει φανταστικοι γεωστρατηγικοί συμπαίκτες σε κάθε τομέα και η Ελλάδα ολοενα και ποιο απομονωμένη....

    Το παιχνίδι οπου νάναι τελειώνει για μας και δυστυχώς οι κύριοι των υπουργείων ειτε δεν το βλέπουν....

    Είτε αυτο αρχης εξαρχης επιθυμούσανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.