Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Αναχωρεί σήμερα Σάββατο για την Αϊτή η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ



Η Χίλαρι Κλίντον θα εποπτεύσει η ίδια την οργάνωση βοήθειας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι αναχωρεί σήμερα Σάββατο για την Αϊτή για να εποπτεύσει η ίδια την οργάνωση βοήθειας και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Ρενέ Πρεβάλ.

Η κ. Κλίντον που πραγματοποιούσε περιοδεία στην Ασία όταν έγινε ο ισχυρός σεισμός στην Αϊτή εξήγησε στον Τύπο ότι ελπίζει να δεί η ίδια «τις προσπάθειες βοήθειας» που γίνονται για να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό ο οποίος κατέστρεψε ολοσχερώς μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, Πορτ-Ο-Πρενς.

Η υπουργός θα συνοδεύεται από τον Ραζίβ Σαχ, διοικητή της αμερικανικής κυβερνητικής οργάνωσης παροχής βοήθειας για την ανάπτυξη καθώς και από άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.


«Θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Πρεβάλ και άλλα μέλη της κυβέρνησης καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβερνητικής ομάδας που βρίσκεται εκεί για τον συντονισμό της βοήθειας», πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

«Επίσης θα εκφράσουμε προσωπικώς στον αϊτινό λαό την μακροπρόθεσμη υποστήριξη, την συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας ενισχύοντας έτσι και το μήνυμα του προέδρου Ομπάμα που διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Αϊτης δεν είναι μόνοι τους ενώπιον αυτής της κρίσης», πρόσθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.


www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.