Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τραγωδία Όραμς στην «ΤΔΒΚ»


Hürriyet

(20/1/2010)

Τραγωδία Όραμς στην «ΤΔΒΚ»


Το βρετανικό Εφετείο είπε στους Όραμς, που έχτισαν μονοκατοικία επάνω σε ε/κ οικόπεδο στην “ΤΔΒΚ”: «Κατεδάφισε το σπίτι και πλήρωσε αποζημίωση στον Ε/κ ιδιοκτήτη». Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η απόφαση, η οποία αφήνει την “ΤΔΒΚ” στη συνείδηση της “ε/κ δικαιοσύνης”, προκάλεσε μεγάλη χαρά στον “ε/κ τομέα”. Τώρα λέγεται πως η εν λόγω απόφαση μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και να επηρεάσει πολλούς ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων στην “ΤΔΒΚ”.

Στο μεταξύ, η “κυβέρνηση” της “ΤΔΒΚ”, μετά την απόφαση που ελήφθη, ενέτεινε τις εργασίες της για να μην επηρεαστούν αρνητικά οι ξένοι, που έχουν αγοράσει ακίνητα στη “χώρα”. Η “κυβέρνηση” προέβη σε έκκληση να μην πανικοβληθούν οι ξένοι ιδιοκτήτες και τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να παρεμποδιστεί η δυνατότητα των Ε/κ να ξεκινήσουν δίκες εναντίον των ξένων.

Milliyet
(20/1/2010)

Άσχημα νέα για την «ΤΔΒΚ»


Με την εν λόγω απόφαση προκύπτουν οι εξής κίνδυνοι:

• Τo θέμα της ιδιοκτησίας θα καταστεί ακόμη πιο περίπλοκο κατά τη συζήτηση του κεφαλαίου του περιουσιακού στις διαπραγματεύσεις.
• Η ε/κ πλευρά μπορεί να θελήσει να επιλύσει με δίκες το θέμα της ιδιοκτησίας
• Οι υπήκοοι της Ε.Ε. θα είναι πιο επιφυλακτικοί στο θέμα της αγοράς ακινήτων στην “ΤΔΒΚ” και θα επηρεαστεί η οικονομία.



Sabah
(20/1/2010)

Απόφαση εναντίον της «ΤΔΒΚ»


Η περίπτωση αυτή ανοίγει το δρόμο για καταβολή αποζημίωσης στους Ελληνοκυπρίων, των οποίων πουλήθηκαν τα ακίνητα. Ακόμη, τονίζεται πως ο δικηγόρος του Ελληνοκύπριου Αποστολίδη, Καντούνας, είπε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό της αποζημίωσης, αλλά τα δικαστικά έξοδα, περισσότερο από ένα εκατομμύριο στερλίνες, θα βαρύνουν τους Όραμς. Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ερντογάν Ντερβίς είπε πως μετά την απόφαση αυτή και οι Τουρκοκύπριοι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν παρόμοιες δίκες στην απέναντι πλευρά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.