Επιστημονικό-ενημερωτικό ιστολόγιο με βαρύτητα σε θέματα γεωπολιτικής,εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. geopoliticsgr@gmail.com
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Δημοσιογράφοι πράκτορες της ΜΙΤ
Akşam
(16/3/2010)
• Στην Τουρκία οι αμαρτίες των ΜΜΕ είναι πάρα πολλές. Σε αγαστή συνεργασία με πραξικοπηματίες και με άλλα συναφή μορφώματα έθεσαν στο στόχαστρό τους πάρα πολλούς ανθρώπους. Κυρίως δε, κάλυψαν τα δικά τους αμαρτήματα και απέκρυψαν τις πραγματικότητες.
• Την περίοδο της 28ης Φεβρουαρίου ήμουν Δ/ντής σύνταξης της εφημερίδας Sabah. Τα μηνύματα των στρατιωτικών σε μας έρχονταν μέσω του Fatih Çekirge, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του Γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα.
• Όταν στους στρατιωτικούς δεν άρεσε κάτι, αναζητούσαν στο τηλέφωνο τον Fatih και αυτός με τη σειρά του μας ανέφερε «ενοχλήθηκαν πολύ, έχουν αφρίσει».
• Ο Ερτουγρούλ Οζκιόκ είναι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος πρόσκειται στους στρατιωτικούς. Άλλωστε και η Hürriyet είναι κρατική εφημερίδα. Κατά συνέπεια, η σχέση τους με τους στρατιωτικούς ήταν εντελώς διαφορετική από τη δική μας. Ήταν σχεδόν ένα σώμα με τους στρατιωτικούς.
• Στην Τουρκία τα Γραφεία Άγκυρας των εφημερίδων είχαν πάντοτε σχέση με τους στρατιωτικούς, διότι ο στρατός ήταν μια πραγματικότητα της πολιτικής ζωής. Τότε, το να σε καλούν στο Γενικό Επιτελείο, αλλά και το να γνωρίζεις έναν στρατηγό, ήταν πολύ σημαντικό.
• Ο Ερμπακάν, όταν ως Π/Θ μετέβη στη Λιβύη, δέχθηκε τις επικρίσεις του Καντάφι στο αντίσκηνό του. Ακολούθως, ήλθε ο Αμπράμοβιτς [πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα] και είπε: «Μια χώρα σαν την Τουρκία πώς δέχεται μια τέτοια επιτίμηση; Αυτούς τους Τούρκους στρατιωτικούς δεν τους αναγνωρίζω. Κατάντησαν μίζεροι». Άλλωστε, και το κίνημα της 28ης Φεβρουαρίου ήταν ένα σημαντικό βήμα του αμερικανικού κράτους.
• Οι στρατιωτικοί δεν επιθυμούσαν δημοσιεύματα, επικριτικά για τους στρατιωτικούς και να επαινετικά για την κυβέρνηση.
• Οι δημοσιογράφοι – πράκτορες λαμβάνουν εντολές από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών «φθείρατε τον τάδε» και αυτοί το πράττουν. Τους φθείρουν με δημοσιεύματα, τα οποία εμπεριέχουν κατηγορίες και διαστρεβλώσεις. Εμείς στη Sabah δεν γνωρίζαμε αν είχαμε κάποιον τέτοιο πράκτορα. Γνωρίζαμε μόνον τον Ünal İnanç. Και αυτός, όμως, ήταν ένα κατώτατο στέλεχος του Γραφείου μας στην Άγκυρα. Όμως, ήταν γνωστό ότι στο συγκρότημα της Hürriyet ο Fatih Altaylı και ο Tuncay Özkan είχαν σχέσεις με τη ΜΙΤ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.