Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Πρωτεύουσα του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ»



Δεν είναι απλός οικισμός, αλλά πρωτεύουσα του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κυριότερου φιλοϊσραηλινού λόμπι των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ότι η Ιερουσαλήμ «δεν είναι ένας οικισμός αλλά η πρωτεύουσα του Ισραήλ».

«Ο εβραϊκός λαός έχτισε την Ιερουσαλήμ πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και ο εβραϊκός λαός την χτίζει σήμερα. Η Ιερουσαλήμ δεν είναι ένας οικισμός. Είναι η πρωτεύουσά μας», υπογράμμισε σχετικά, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του AIPAC, του κυριότερου φιλοϊσραηλινού λόμπι των ΗΠΑ.

To Iσραήλ αναμένει δράση κατά του Ιράν


H χώρα του αναμένει από τη διεθνή κοινότητα «να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά» ενάντια στην πυρηνική απειλή του Ιράν, είπε επίσης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα ωστόσο το Ισραήλ «διατηρεί πάντα το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.