Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Τουρκικές προκλήσεις σε αεροσκάφος της FRONTEX


Νέες απειλές μέσω ασυρμάτου από τουρκικά ραντάρ προς αεροσκάφος της FRONTEX σημειώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, εντός εθνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με καταγραφές, πραγματοποιήθηκαν 25 εκπομπές ασυρμάτου από ραντάρ της DATCA προς πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX.Οι εκπομπές έγιναν ενώ αυτό πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3.000 ποδών και εντός του εθνικού εναέριου χώρου.

Στην κλήση αναφερόταν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και το καλούσαν να εγκαταλείψει την περιοχή.Η αποστολή εκτελέστηκε κανονικά, πραγματοποιώντας δύο πτήσεις.



Στην πρώτη απογειώθηκε από την Κω, εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και προσγειώθηκε στις 03:00.Κατά τη δεύτερη, απογειώθηκε στις 04:00 και προσγειώθηκε στις 07:10.
Enet.gr

Πολλαπλασιάζονται οι τουρκικές παρενοχλήσεις στα αεροσκάφη της Frontex
NAFTEMPORIKI.GR

Πληθαίνουν οι παρενοχλήσεις των Τούρκων στα αεροσκάφη της Frontex που επιχειρούν στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα έως νωρίς το πρωί καταγράφηκαν συνολικά 25 εκπομπές ασυρμάτου από το ραντάρ DATCA προς το πολωνικό αεροσκάφος της Frontex, ενώ αυτό πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3.000 ποδών και εντός ελληνικού εναέριου χώρου.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, η κλήση έλεγε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή.Το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του πραγματοποιώντας μάλιστα δύο πτήσεις, δεχόμενο δέκα εκπομπές ασυρμάτου στην πρώτη και άλλες 15 στη δεύτερη.

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/frontex_16.html#ixzz0iNGAfHTC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.