Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Καναδική έκκληση για κυρώσεις κατά του Ιράν

Ο Καναδάς ζήτησε από την Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου και έκανε έκκληση για κυρώσεις σε βάρος της χώρας «εάν είναι ανάγκη», σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Στέφεν Χάρπερ ενώπιον των υπουργών Εξωτερικών της G8 που συνέρχεται στον Καναδά.

Σε μία επέμβασή του κατά την έναρξη της συνόδου εργασίας, σήμερα, ο Χάρπερ τοποθέτησε στο ίδιο σχέδιο το Ιράν και την Βόρεια Κορέα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «σοβαρές απειλές για την διεθνή ασφάλεια».

«Κάνουμε έκκληση προς την Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στις συνομιλίες των Έξι και ζητάμε με επιμονή μία συντονισμένη δράση πιο σθεναρή που θα περιλαμβάνει κυρώσεις εάν είναι ανάγκη κατά του ιρανικού καθεστώτος. Η Τεχεράνη πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου και να δεσμευθεί σε ένα ειρηνικό διάλογο», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.