Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πακιστάν: 12 Ταλιμπάν νεκροί από πυραυλική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ



Πυραυλική επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπολύθηκε την Κυριακή κατά κρησφύγετων των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 μαχητές, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας.
Η πυραυλική επίθεση έγινε στο χωριό Μπαμπάρ Κχαρ στο νότιο Ουαζιριστάν στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, μια περιοχή φυλών που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, οι ομάδες των οποίων συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
«Τα αεροσκάφη εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους σε δύο καταφύγια. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος ασφαλείας στο Μιρανσάχ.
«Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν μέλη του κινήματος Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας δε, ότι και ο Χακιμουλάχ Μεσούντ, ηγέτης του συγκεκριμένου κινήματος είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Ταυτόχρονα και άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Πεσαβάρ, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και των αριθμό των θυμάτων.
Την Πέμπτη, ένας σημαντικός πακιστανός πολέμαρχος, ο Μουλά Ναζίρ, σκοτώθηκε σε παρόμοια πυραυλική επίθεση σε μια περιοχή που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για τους Ταλιμπάν, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, και των σχετικών ομάδων Αλ-Κάιντα. Ήταν ένας από τα πιο σημαντικούς πολέμαρχους που σκοτώθηκαν από επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.