Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Αίγυπτος: Ο Μόρσι υποστηρίζει την έκκληση των Σύρων να δικαστεί ο Άσαντ από το ΔΠΔ


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσε την Κυριακή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ότι θέληση του αιγυπτιακού λαού και του ίδιου κατ' επέκταση, είναι να υποστηριχτεί η έκκληση του λαού της Συρίας για να δικαστεί ο Μπασάρ αλ-Άσαντ για εγκλήματα πολέμου.
Ο αιγύπτιος πρόεδρος προέβλεψε επίσης ότι το καθεστώς στη Δαμασκό θα πέσει κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που έπληξε τη χώρα.
«Οι πολίτες της Συρίας, χάρη στην επανάσταση και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, όταν σταματήσει η αιματοχυσία θα έχουν ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της αρεσκείας τους» ανέφερε ο Μόρσι σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης από το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ.
«Οι Σύροι στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα κάνουν εναντίον εκείνων που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Είναι ο συριακός λαός που θα αποφασίσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.
Ο Μόρσι μίλησε με ενδιάμεσο μεταφραστή και όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει και αν πίστευε ότι ο Άσαντ θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, είπε. «Ο αιγυπτιακός λαός θέλει να υποστηρίξουμε το λαό της Συρίας. Θα κερδίσει ο λαός».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.