Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε σύσταση ένοπλου τμήματος



Ο στρατιωτικός διοικητής του σκέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη, ο Κάσεμ αλ-Ρίμι, ανακοίνωσε σε ηχητικό μήνυμα στο Ιντερνετ τη σύσταση ενός ένοπλου τμήματος που ονομάστηκε «Στρατός Αντεν-Αμπιάν» με στόχο την απελευθέρωση της Υεμένης «από τους σταυροφόρους και τους αποστάτες πράκτορες».

«Σας γνωστοποιούμε ότι συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες του Στρατού Αντεν-Αμπιάν για την υπεράσπιση του κράτους και της θρησκείας και για την απελευθέρωση των εδαφών από τους σταυροφόρους και τους αποστάτες πράκτορές τους», αναφέρει στο ηχητικό του μήνυμα ο στρατιωτικός επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa).

«Ο στρατός αυτός βρίσκεται στην αρχή του» προστίθεται στο ίδια μήνυμα και καλεί «σε βοήθεια» τους οπαδούς του τζιχάντ (ιερός πόλεμος) και τους συμπαθούντες το Τζιχάντ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (11/10/2010)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.