Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πακιστάν: Το Ιράν δεν έχει λόγο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν υποστήριξε την Δευτέρα ότι το Ιράν δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και κάλεσε την Τεχεράνη να αρπάξει τον «κλάδο ελαίας» που τείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν νομίζω ότι (οι Ιρανοί) έχουν οποιαδήποτε δικαιολογία για να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα», είπε ο Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι μιλώντας σε ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. «Ποιός απειλεί το Ιράν; Δεν βλέπω καμιά άμεση απειλή», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Πακιστάν αναγνωρίζει στην Τεχεράνη το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για πολιτικούς σκοπούς.


Ο Κουρέσι εξήγησε επίσης ότι ενθάρρυνε τον Ιρανό ομόλογό του, Μανουσέχρ Μοτακί, να αρπάξει τον «κλάδο ελαίας» που του έτεινε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου και να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (19/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.