Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μοτακί: Τέλη Οκτωβρίου/ αρχές Νοεμβρίου καλή ημερομηνία για νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν


«Τα τέλη Οκτωβρίου ή οι αρχές Νοεμβρίου» είναι μία κατάλληλη ημερομηνία για την επανέναρξη των συνομιλιών με τους «Εξι» για τα πυρηνικά (Μανουσέρ Μοτακί).

Το Ιράν είναι έτοιμο για συνομιλίες με τους «Έξι» για το πυρηνικό του πρόγραμμα «στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε σήμερα Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί.

«Θεωρούμε ότι τα τέλη Οκτωβρίου ή οι αρχές Νοεμβρίου θα είναι μία κατάλληλη ημερομηνία για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Ιράν και των 5+1 χωρών», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μοτακί δεν αναφέρθηκε στον τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών. Δυτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη Βιέννη ή τη Γενεύη.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών - ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα- καθώς και τη Γερμανία, θα αφορούν τον εμπλουτισμό ουρανίου από την Τεχεράνη. Οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν» τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, οδηγώντας έτσι στην επιβολή αυστηρότερων διεθνών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.